INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

e-autó

értékesítés

magyarország

A járművek a több állami intézménynek szánt elektromos autók átadásán Budapesten 2017. december 21-én.

Drasztikusan terjed ez a rendszám a magyar autókon

Infostart

Idén júniusban a Belügyminisztérium adatai szerint 547 autóval nőtt, így elérte a 12 983-at a környezetkímélő járművekre kiadott zöld rendszámok száma Magyarországon.

Az év első hat hónapjában 3423 járművel bővült az állomány, ami 53 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában. Tisztán elektromos autóból idén eddig 1405 kapott zöld rendszámot, ami 50 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Ezt az ütemet tartva év végére a zöld rendszámos autók száma meghaladhatja a 17 ezret Magyarországon. Tavaly június vége óta majdnem megduplázódott, 92 százalékkal nőtt a környezetkímélő gépjárművek száma az országban - írja a villanyautosok.hu.

Átmeneti gyengélkedés után harmadik hónapja növekszik az egy hónap alatt forgalomba helyezett tisztán elektromos járművek száma, júniusban elérve a 272 darabot. Ezzel párhuzamosan az utóbbi hónapokban csökkent a plugin hibridek térnyerése, júniusban összesen is csak 275 talált gazdára. Ez márciusban még 365 volt, de még tavaly júniusban is 302-re került zöld rendszám.

A Budapest-vidék összehasonlításban júniusban is folytatódott a korábbi hónapokban megfigyelhető trend: vidéken több autót helyeznek fogalomba, így ha lassan is, de csökken a budapesti autók túlsúlya az állományban.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018