eur:
394.33
usd:
371.39
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Döntött Orbán Viktor a Budapest Bankról

Megbízást kapott Bártfai-Mager Andrea miniszter arra, hogy kezdje meg a tárgyalásokat a Budapest Bank eladásáról. Az eladási árnak el kell érnie a 196 milliárd forintot - írja a Portfolio.

A gazdasági portál a Magyar Közlöny csütörtöki száma alapján számol be a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokat érintő intézkedésről szóló kormányhatározatról, amely szerint:

"A Kormány az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank irányába tett vállalás teljesítésének előkészítése keretében felhívja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert, hogy folytasson tárgyalásokat a potenciális pénzintézetekkel a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaságban fennálló többségi közvetett állami tulajdonnak a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság által megfizetett vételárat elérő vagy azt meghaladó értéken - az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 35. § (2) bekezdés b) pontjának alkalmazásával - történő megszüntetése érdekében, valamint annak eredményéről tájékoztassa a kormányt.

Mint arról az Infostart is beszámolt, sajtóértesülések szerint továbbra is napirenden van az MKB Bankból, a Budapest Bankból és a Takarékbankból létrehozandó szuperbank ötlete. Erről itt írtunk bővebben.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×