eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

KSH: 6,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Októberben 6,4, naptárhatástól megtisztítva 5,5 százalékkal haladta meg a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbit - közölte második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adat 0,2 százalékponttal alacsonyabb az első becslésben közöltnél.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,0 százalékkal nőtt a naptárhatástól megtisztított forgalom, ami 0,1 százalékponttal lassabb az első becslésnél.

A nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben az előzetesnél 0,3 százalékponttal kisebb mértékben, 7,9 százalékkal nőtt a forgalom. Az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,4 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene, az előzetessel megegyezően.

Idén január-szeptemberben a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 6,4 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában, az első becsléssel megegyezően.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×