INFORÁDIÓ 
2019. április 20. szombat
Tivadar

unicredit

bank

eredmény

Siena, 2017. július 26. 2016. március 23-i kép a legnagyobb olasz bank, az Unicredit feliratáról a bank sieani fiókjának bejárata felett. A pénzintézet 2017. július 26-i közleménye szerint az Unicredit 400 ezer ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek. A bank arról számolt be, hogy 2016 szeptemberében és októberében, majd 2017 júniusában és júliusában érte támadás a bank rendszerét, de a hackertámadás csak olyan ügyfeleket érint, akiknek személyi hitelük van a pénzintézetnél, s adataikhoz egy meg nem nevezett külső kereskedelmi partneren keresztül fértek hozzá a támadók. (MTI/EPA/Mattia Sedda) *** Local Caption *** 52688753

Nőtt az UniCredit eredménye

InfoRádió

29 millió eurós harmadik negyedévi nettó eredményről számolt be az olasz UniCredit bankcsoport. A pénzintézet magyarországi leánybankja a csoport összteljesítményén belül az idei év harmadik negyedévében 62 millió eurós konszolidált eredményt ért.

Az UniCredit csoport üzemi eredménye 1,8 milliárd euró volt, ami 21,9 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest – számolt be az idei harmadik negyedéves eredményéről a pénzintézet. A bank által Milánóban kiadott jelentés idézi az UniCredit vezérigazgatóját, Jean Pierre Mustier-t, aki úgy fogalmazott, hogy az egyre nagyobb kihívást jelentő makrogazdasági környezetben különösen kiemelendő ez a teljesítmény. A vezérigazgató utalt ezzel összefüggésben több fontos lépés megtételére: ezek között volt a Törökországban 41 százalékban tulajdonolt Yapi Kredi bankban meglévő tulajdonrészének 846 millió eurós leírása.

A csoport harmadik negyedéves nettó eredménye 29 millió euró volt. A nettó kamatbevétel, valamint a díj- és jutalékbevétel megfelelt az elemzői várakozásoknak.

A Portfolio gazdasági hírportál a jelentésről szólva emlékeztet arra, hogy a bank a török kitettség mellett jelentős olasz állampapír-kitettséggel is rendelkezik, a stabilitás megőrzése érdekében ezért a tervek szerint megválnak az ingatlanportfóliójuk egy részétől, hogy növeljék ezzel a bank tőkemutatóját.

Az UniCredit ugyanakkor megerősítette 2019-es egész éves profitcélját, amely 4,7 milliárd euró, eközben növelte költségcsökkentési célját is 200 millió euróval, a kihívásokkal teli környezetre hivatkozva.

Az UniCredit magyarországi leánybankja a csoport összteljesítményén belül az idei év harmadik negyedévében 62 millió eurós konszolidált eredményt ért el 18 millió eurós hitelezési céltartalék visszaírásával. Kereskedési bevétele a magyar leánybanknak 10 millió euró volt a negyedévben.

Nyitókép: MTI/EPA/Mattia Sedda

Kapcsolódó hang

UniCredit Q3
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018