eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 24. szombat Szökőnap
Egy munkatárs tankol a Mol üzemanyagtöltő-állomásán a III. kerületi Árpád Fejedelem úton 2017. január 18-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Rekordot döntött az üzemanyag-fogyasztás

Az üzemanyagárak emelkedése ellenére ismét csúcsszintre, 2,8 milliárd literre nőtt a márkás hazai kutak üzemanyag-forgalma az év első kilenc hónapjában, 7,9 százalékkal meghaladva a tavalyi azonos időszaki forgalmat - írta pénteki lapszámában a Népszava.

Tavaly ugyanebben az időszakban csak 2,6 százalékos volt a növekedés mértéke. Az idei kiugró növekedés pedig annak ellenére következett be, hogy az üzemanyagok ára 2018-ban a lélektani határnak tartott 400 forint fölé nőtt.

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) adatai szerint gázolajból 1,7 milliárd litert tankoltunk az idén szeptember végéig, ami éves összevetésben 9,7 százalékos növekedés, benzinből 1,06 milliárd liter fogyott, 5,1 százalékkal több, mint tavaly az első kilenc hónapban.

A Világgazdaság a témával foglalkozó cikkében megjegyzi, hogy az első fél évben még 8,2 százalékos volt a forgalombővülés, valamivel magasabb a 7,9 százalékos kilenc havi adatnál. "A növekedés némi mérséklődését az árak emelkedése okozhatta" - mondta a lapnak Grád Ottó, a MÁSZ főtitkára. Hozzátette, hogy a kisebb növekedés az árérzékenyebb magánfogyasztók által vásárolt benzinnél volt tapasztalható, míg a főleg fuvarozócégek által használt dízel forgalma nagyobb mértékben nőtt. A szakember a közeljövőben nem számít érdemi üzemanyagár-csökkenésre.

Címlapról ajánljuk
Bácsi Péter: nem fér bele több baki!

Bácsi Péter: nem fér bele több baki!

A Magyar Birkózók Szövetségének szakmai igazgatója azt mondta az InfoRádióban, hogy idén a szokatlan időpont miatt háttérbe szorult az Európa-bajnokság, inkább az áprilisi bakui és a májusi isztambuli olimpiai kvalifikációs versenyen kell majd jól teljesíteniük a magyar birkózóknak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×