eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Suzuki a magyar népautó
Nyitókép: Pixabay

Töretlenül falja a magyar az új Suzukikat

Hét Toyota található az új autók hazai top 50-ében.

Hazánk legkapósabb autóiról közöl összeállítást a Napi.hu. A Datahouse friss adatai szerint

január óta több mint 104 ezer személyautó kelt el,

ami 25 százalékos növekmény 2017 hasonló időszakához képest, igaz, az új személygépjárműveknek csak 40 százaléka került magánszemélyekhez, a többi cégeké.

A vásárló magánszemélyek bizalma elsősorban egyértelműen a Suzukié, a dobogó első két helyén a japán bölcsőjű gyártó egy-egy Esztergomban összeszerelt kocsija áll: Vitarából 4913-at, SX-Crossból 2297-et. A harmadik hely a Dacia Dusteré (1840).

Negyedik a Toyota Yaris (1260), ötödik legjobb franciaként a Renault Clio (1147). A hatodik-hetedik helyen egy-egy Opel áll (Astra J, Corsa). A Ford Focus visszaesésének oka a nyolcadik helyről a Napi.hu szerint abból akadhat, hogy nemrégiben megjelent a típus legújabb modellje, így két külön tételként jelentkezik a listán a régi és az új.

A top 50 modell közé kilenc hónap alatt 266 darabos eladással lehetett bekerülni,

a mezőnybe a Toyota 7, a Suzuki 6, a Dacia és az Opel 5-5, a Volkswagen pedig 4 modellt delegált.

Hárommal jelentkezett a Hyundai, a Kia, a Honda, a Renault, a Skoda és a Ford.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×