eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A külföldiek pörgették fel a turizmust

Júliusban 1,3 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakában mért forgalma az egy évvel korábbihoz képest. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,8 százalékkal nőtt, a belföldi vendégek által eltöltötteké 0,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az összes bruttó árbevétel folyó áron 2,3 százalékkal 58,809 milliárd forintra nőtt. Ezen belül a szállásdíjbevétel 1,0 százalékkal 37,527 milliárd forintra csökkent, a vendéglátás bevétele 32,1 százalékkal 12,422 milliárd forintra emelkedett.

Az év első hét hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek 4,3 százalékkal több, 17,465 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 4,0, a belföldi vendégek 4,5 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×