eur:
394.38
usd:
371.56
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Kutya sétál a tűzoltószertár épülete előtt Tarnabodon 2013. február 7-én. A településen tartották a Régiós összefogás a roma közösségek felzárkóztatásáért (PAIRS - Effective Programmes for the Active Integration/Inclusion of the Roma in South-East Europe) program nyitórendezvényét.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Itt a lassú telefonfülke-halál

Magyarországon egyre kevesebb a telefonfülke, de van még bőven belőlük, igaz, telefonálót szinte nem látni bennük.

A Telekomnak mint „egyetemes szolgáltatónak” a mobilkorszakban is kötelessége utcai telefonkészülékeket működtetnie. A jogszabály szerint minden, háromezer fősnél kisebb helységben lennie kell legalább egy nyilvános te­le­fonfülkének. Az ennél népesebb településeken pedig minden „megkezdett” három­ezer lakó után legalább egy utcai telefon kötelező.

A cég a Bors érdeklődésére elmondta: jelenleg 5496 nyilvános telefont üzemeltet az országban. Ennek 90 százaléka közterületen van, a többi kórházakban, pályaudvarokon, bevásárlóközpontokban. Utóbbikat használják a leggyakrabban.

A nyilvános telefonok forgalma a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején volt a csúcsponton, akkor egy ilyen készülékről havonta több mint 10 órát telefonáltak a ma­gyar emberek. Ma havonta egy óránál is kevesebbet beszélnek egy ilyen telefonról.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×