INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

telefon

telefonfülke

telekom

Kutya sétál a tűzoltószertár épülete előtt Tarnabodon 2013. február 7-én. A településen tartották a Régiós összefogás a roma közösségek felzárkóztatásáért (PAIRS - Effective Programmes for the Active Integration/Inclusion of the Roma in South-East Europe) program nyitórendezvényét.

Itt a lassú telefonfülke-halál

Infostart

Magyarországon egyre kevesebb a telefonfülke, de van még bőven belőlük, igaz, telefonálót szinte nem látni bennük.

A Telekomnak mint „egyetemes szolgáltatónak” a mobilkorszakban is kötelessége utcai telefonkészülékeket működtetnie. A jogszabály szerint minden, háromezer fősnél kisebb helységben lennie kell legalább egy nyilvános te­le­fonfülkének. Az ennél népesebb településeken pedig minden „megkezdett” három­ezer lakó után legalább egy utcai telefon kötelező.

A cég a Bors érdeklődésére elmondta: jelenleg 5496 nyilvános telefont üzemeltet az országban. Ennek 90 százaléka közterületen van, a többi kórházakban, pályaudvarokon, bevásárlóközpontokban. Utóbbikat használják a leggyakrabban.

A nyilvános telefonok forgalma a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején volt a csúcsponton, akkor egy ilyen készülékről havonta több mint 10 órát telefonáltak a ma­gyar emberek. Ma havonta egy óránál is kevesebbet beszélnek egy ilyen telefonról.

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018