eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Twitter / Jeff Bezos

Lekörözték a modern világ eddigi leggazdagabb emberét

Elérte a 150 milliárd dollárt az Amazon-vezér Jeff Bezos vagyona, ezzel pedig ő a modern történelem leggazdagabb embere, akit 55 milliárd dolláros lemaradással követ Bill Gates.

Az 54 éves Bezos megelőzte Gates-et az inflációval korrigált adatok szerint: Gates vagyona 1999-ben, a dotcom lufi idején érte el a 100 milliárd dollárt, ami ma mintegy 149 milliárd dolláros vagyonnak felelne meg. Azzal pedig, hogy hétfőn Bezos vagyona elérte a 150 milliárd dollárt, ő lett a modern történelem leggazdagabb embere, legalábbis 1982 óta, amikor a Forbes először publikálta a vagyonrangsorát - írta a Portfolio a Bloomberg cikke alapján.

Az Amazon-vezér vagyona annak köszönhetően ugrott egy újabb szintet, hogy elindult az Amazon Prime Day nevezetű, 36 órás nyári akciója, amely rengeteg vásárlót vonz világszerte. A cikk ugyanakkor megjegyzi, hogy Bezos 150 milliárdot meghaladó vagyona valószínűleg nem lesz hosszú életű, mivel tegnap a Netflix csalódást okozó gyorsjelentése a technológiai befektetőket óvatosságra inti, ez pedig az Amazon részvényeire is kihathat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×