eur:
394.34
usd:
369
bux:
65310.1
2024. április 23. kedd Béla

Erősödik a forint

Egyelőre nem tudják, hogy mitől.

Jelentősen erősödött a forint a főbb devizákhoz képest kedden délelőtt, aminek egyelőre nem tudni az okát. A bankközi devizapiacon 9.15 órakor 330,48 forinton, napi csúcson jegyezték az eurót, de 10.30-kor már csak 328,22 forintot ért, nem sokkal 11 óra előtt pedig már 327,4-nél jártak az euróval szembeni jegyzések, azaz másfél óra leforgása alatt 3 egységgel erősödött a forint.

A Portfolio.hu elemzői megjegyzik, hogy egyelőre nem látni hírt a meglepően intenzív mozgás mögött. Igaz, hogy délelőtt az MNB közzétette a friss fizetési mérleg statisztikát, amiben arról számolt be, hogy Magyarország külső finanszírozási képessége 2018 első negyedévében a GDP közel 5 százalékára emelkedett. Igaz, a növekedés döntően az EU-transzferek emelkedő felhasználásához kötődött, miközben az erős belföldi kereslet mérsékelte a külkereskedelem továbbra is magas többletét.

A fizetési mérleg statisztika ugyanakkor nem nagyon szokott forintmozgató lenni, így most sem valószínű, hogy ekkora hatást váltott volna ki - írja a gazdasági portál.

Az euróhoz hasonló folyamat tapasztalható a frank és a dollár esetében is. A frank árfolyama 285,42 forintról 283,41 forintra, a dolláré pedig 283,68 forintról 281,44 forintra süllyedt kedden 10.30-ra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×