eur:
397.75
usd:
372.32
bux:
70479.46
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Durván megugrik a gázfogyasztás

Durván megugrik a gázfogyasztás

Jelentősen megugorhat, akár a 70 millió köbmétert is elérheti Magyarország napi földgázfogyasztása a héten várható rendkívül hideg időjárás miatt - közölte Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője.

A hazai gáztárolókban 2,5 milliárd köbméter állt rendelkezésre február 15-én, ez az egy évvel korábbihoz képest egymilliárd köbméterrel több. A télre elegendő gáztartalék van, és folyamatos az utánpótlás is. - mondta az InfoRádióban Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője.

Az elmúlt, hidegebb napok fogyasztásának összesítéséhez még idő kell, de az átlagos országos felhasználás télen 45-50 millió köbméter naponta, ennek valamivel kevesebb mint a felét teszi ki a lakossági fogyasztás. 

"Tavaly, amikor a leghidegebb január eleji napokban a fogyasztás majdnem elérte a napi 70 millió köbmétert, mínusz 10,8 Celsius-fok volt a napi középhőmérséklet. Ha beválnak a meteorológiai előrejelzések, most a hét közepén akár el is érheti a fogyasztás a 70 millió köbmétert" - mondta Scherer Zsolt, és jelezte, tavaly az extrém hidegben 4,5 milliárd köbméter volt a téli fogyasztás, a három téli hónapnak mínusz 1,41 fok volt az átlagos középhőmérséklete. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

Komoly nemzetközi problémát okozhat Szlovákiának, hogy június elején – a világon egyedüli államként – nem csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályaihoz. A Szlovákiát képviselő Peter Kotlár a pozsonyi parlament egészségügy bizottsági ülésén azt mondta, hogy ő csak az „emberi jogokat és az ország szuverenitását” védte azzal, hogy elutasították a dokumentum alkalmazását. Kotlár azt is megismételte, hogy Szlovákiában egyébként sem volt covid-járvány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×