eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az eurózóna reformját sürgeti a francia pénzügyminiszter – gazdasági lapszemle

A napi.hu a nemzetközi turizmus növekedéséről írt. A Portfolio a francia pénzügyminisztert idézi, aki az eurozóna reformját sürgeti. A pincérek és a szakácsok még mindig jóval a versenyszféra átlaga alatt keresnek – írja a Pénzcentrum.

A napi.hu azt írja, hogy a nemzetközi turizmus 7 százalékkal nőtt 2017-ben, ami több mint 1,3 milliárd utazót jelent. A madridi székhelyű Turisztikai Világszervezet jelentése szerint az elmúlt hét évben ez a legnagyobb éves növekedés, amely folytatódhat 2018-ban, igaz, mérsékeltebb, 4-5 százalékos ütemben.

A Portfolión az olvasható, hogy Bruno La Maire francia pénzügyminiszter szerint az eurozónának legkésőbb 2019-ig meg kell tennie az első lépéseket a gazdasági szabályok és intézmények reformja felé annak érdekében, hogy megkezdődhessen az egységes uniós válságkezelési és költségvetési mechanizmus kiépítése.

A Pénzcentrum szerint a pincérek és a szakácsok még mindig jóval a versenyszféra átlaga alatt keresnek. A béremelés őket sem kerülte el tavaly, de rossz hír a hazai vendéglősöknek, hogy továbbra is ezreket keresnek külföldre, tehát nem valószínű, hogy megáll a képzett munkaerő kivándorlása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×