eur:
393.69
usd:
368.33
bux:
66145
2024. április 24. szerda György

80 milliárd kaphat Pest megye

A Volánbusz autóbuszokat vásárolhat a közeljövőben, így az állami buszgyártás is fellendülhet – mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály kiemelte, hogy Pest megye a következő öt évben 80 milliárd forintos támogatást kaphat.

Állami támogatással a Volánbusz autóbuszokat vásárolhat, így újabb lehetőséget kap a magyar buszgyártás és csökkenthet a társaság járműparkjának átlagéletkora - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a gazdasági kabinet ülését követő sajtótájékoztatón.

Varga Mihály beszélt arról is, hogy a következő öt évben Pest megye mintegy 80 milliárd forintos támogatásra számíthat. Hozzátette: az elmúlt években Pest megye hátrányos helyzetben volt, mert az uniós támogatásokat korlátozott mértékben vehette igénybe a többi régióhoz képest, ezért öt éven át évente mintegy 16 milliárd forintot kaphat fejlesztésekre, beruházásokra.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy a gazdasági kabinet javaslatokat fogalmazott meg a családi otthonteremtési kedvezmény adminisztratív akadályainak csökkentéséről. A cél, hogy minél gyorsabban lehessen igénybe venni a támogatásokat - tette hozzá.

Varga Mihály bízik abban, hogy az újabb intézkedések a lakáspiacra jó hatással lehetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×