eur:
389.55
usd:
363.81
bux:
68081.74
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az ország minden borvidéke ott lesz a Budapest Borfesztiválon

Az ország csaknem minden borvidékéről 190 kiállító mutatja be borait a 25. Budapest Borfesztiválon. A jubileumi rendezvényről a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára azt mondta: a magyar borkultúra része ez a fesztivál is, és egyre több magyar kedveli és ismeri a hazai borokat.

Gál Péter elmondta, hogy idén 25. alkalommal rendezik meg a Budapest Borfesztivált, ismét a Budai Várban.

„Ahogy a magyar borkultúra hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt 25 évben, úgy a borfesztivál is folyamatosan változott, folyamatosan bővült” - tekintett vissza a helyettes államtitkár.

„Ám ha visszatekintünk 1992-re, amikor 17 kiállítóval indított a borfesztivál a Vörösmarty téren, ehhez képest most pedig 190 kiállító van jelen a Budai Várban, láthatjuk, hogy mekkorát fejlődött ez a rendezvény is, és a magyar borkultúra is” - részletezte.

Gál Péter szerint ebben pedig a fesztiválnak is nagy szerepe van.

„Hiszen nagyon sok olyan borfogyasztó látogat ki, aki talán amikor belép a kapun, még csak egyszerű borkedvelő, vagy még talán az sem, amikor pedig elindul hazafelé, már nagyon tudatos borfogyasztóvá válik. Nagyon sok ismeretet lehet ugyanis egy ilyen fesztiválon magunkba szívni, illetve nagyon sokféle bort lehet megkóstolni” - indokolta a helyettes államtitkár.

„Elég régóta járok borfesztiválokra, és látom, hogy mennyi lelkes borfogyasztóval találkozhatnak a borászok. Ebben utat mutatott a többi hasonlóan magas színvonalú rendezvény számára is a jubileumát ünneplő Budapest Borfesztivál” - véli Gál Péter.

A helyettes államtitkár úgy látja, a 90-es évek végén, illetve a 2000-es évek elején egy teljesen új borfogyasztói generáció nőtt fel.

„Most pedig talán már a borfogyasztók második generációja nő fel. Az esetükben már talán nem csak a saját indíttatás lehet meg, hanem esetleg az is, hogy otthon, a családban már egészen kisgyermek kortól kezdve látták azt, hogy milyen az, amikor tudatosan és mértékletesen fogyasztunk bort. Így ők is ilyen módon közelítenek a borhoz, illetve ilyen módon ápolják a borkultúrát” - fogalmazott a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×