eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bringával Budapesttől a Balatonig? Néhány év múlva lehetséges

400 millió forintból valósulhat meg az összesen 109 kilométer hosszúságú kerékpáros útvonal, amelyen a fővárosból lehet majd a Balatonra jutni - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója. Loppert Dániel hozzátette: a beruházás több szakasza 2019-ben elkészülhet.

„A balatoni kerékpáros vonalat három részre lehet felosztani: a Balaton déli és északi partján lévő bicikliút, illetve a Budapest-Balaton viszonylatban tervezünk bicikliutakat kiépíteni” - fogalmazott a kommunikációs igazgató.

Közölte: ezek magvalósíthatósági tanulmányát a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ már 2014-ben elvégezte.

„Ezt némileg módosítva indítottunk egy közbeszerzést, ami 9 kilométernyi bringaút tervezésére vonatkozik” - tette hozzá Loppert Dániel.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója közölte: a 110 kilométer bicikliút becsült tervezési költsége 400 millió forint. „Ebben több útvonal tervezése is potenciálisan benne van, tehát nemcsak a balatoni, hanem más Eurovelo 6-os kerékpárutak tervezése is” - tette hozzá.

Lopper Dániel kiemelte: a balatoni útvonalnál előtérbe fog kerülni a Balatonkenese-Tihany, a Zamárdi-Balatonlelle, illetve a Budapest-Etyek vonal átépítése, kiépítése.

Hozzátette: ebben a projektben nemcsak az új nyomvonalas kerékpárút építése van, hanem bizonyos szakaszokon a már meglévő nyomvonalba avatkoznak be: a szélességét kell kibővíteni, vagy forgalomtechnikai beavatkozást kell végezni. A tervezésnél azt is vizsgálják, hogy mely szakaszokon kell a már meglévő kerékpárutakat átépíteni.

„Számításaink szerint 2017 őszére a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési kiírást megtehetjük, és 2019-re végezhetünk azokkal a szakaszokkal, amiket kiemelten kezelünk. Ilyen a Balatonkenese és Tihany közötti 37 kilométer, a Zamárdi-Balatonlelle közötti 30 kilométer, illetve a Budapest-Etyek közötti 23 kilométer” - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×