eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Statisztikai hivatali elnökök tanácskoznak a KSH-ban

A statisztikai hivatali elnökök a világ minden tájáról érkeznek - áll a Központi Statisztikai Hivatal sajtóközleményében.

Az ENSZ közgyűlése 2015 szeptemberében fogadta el a világ fenntartható fejlődésének 2030-ra globálisan elérendő céljait, amelyek mérhető, a világ összes országában összehasonlítható adatokban megjeleníthető célokat jelentenek. Ez a feladat rendkívüli kihívás elé állította a világ statisztikai közösségét, hiszen különböző fejlettségi szinttel és adottságokkal rendelkező országokban kell ugyanazt a módszertant alkalmazva hitelesen bemutatni a célok felé való haladás mértékét a következő mintegy másfél évtizedben.

A globális fenntartható fejlődési célok elérésének elősegítésére jött létre az ENSZ magas szintű statisztikai partnerségi, koordinációs és kapacitásfejlesztési csoportja 22 ország részvételével, amelyben Vukovich Gabriella, a KSH elnöke tölti be a társelnöki pozíciót.

A csoport 2016. május 25-26-án, Budapesten tartja ötödik ülését, hogy áttekintsék és megvitassák az adatokról szóló globális cselekvési programot, annak érdekében, hogy a Föld összes országa képes legyen az adatok előállítására és így a célok teljesülésének visszamérésére. Az ülés célja továbbá, hogy pontosabban körülírja az ENSZ által 2017 elején rendezett Adat Világfórum (UN World Data Forum) megszervezésének következő lépéseit.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×