eur:
393.1
usd:
366.77
bux:
66587.13
2024. április 25. csütörtök Márk

Brutálisan sokat tévézünk

Napi több mint öt órát néznek tévét átlagosan a magyarok - mondta az Invitel lakossági vezérigazgató-helyettese. Langsteiner Mariann hozzátette: a legnézettebb műsorok a filmek, a sport és a vetélkedők.

„Magyarországon nagyon magas a tévénézéssel töltött idő, az első negyedévben napi öt óra és kilenc perc volt, ami még egy picit több is, mint az előző év azonos időszakában” - mondta az Invitel lakossági vezérigazgató-helyettese.

Langsteiner Marianne elmondta, elsősorban filmeket, sorozatokat, sportversenyeket, magyar gyártású vetélkedőket, szórakoztató műsorokat nézünk hagyományos rendszerben. Emellett terjed már az időeltolásos szórakozás is, ez 1,2 százaléka a tévénézéssel töltött időnek, 3,6 perc naponta. Ez azért ilyen alacsony, mert nem mindenkinek van erre lehetősége, vagy nem használja ki. Az a tapasztalat, hogy akiket ez érdekel, ennél lényegesen többet használja. Az előfizetők 60 százalékának van lehetősége és használja is a műsorok felvételét, megállítását és előre-, vagy visszatekerését. Egyre jobban terjed az internetes vagy többképernyős tévénézés.

„A sorozatrajongó kutatásunkban azt találtuk, hogy 63 százalék csak televízión nézi és akkor, amikor adják, a maradék 37 százalék, ha nincs lehetősége élőben nézni, felveszi, letölti az internetről és a számítógépén vagy a mobiltelefonján nézi meg a sorozatot” - mondta az Invitel lakossági vezérigazgató-helyettese.

Langsteiner Marianne hozzátette: „az átlagtévéző rengeteg időt szán sorozatokra, a nagy többség legalább kettőt követ, 37 százalék négyet-ötöt is, az emberek kétharmada több mint két sorozatot néz. Ezek napi és heti sorozatok is, utóbbiból gyakran összegyűjtenek több epizódot és hétvégén nézik meg egyben.”

A magyar és az amerikai sorozatok állnak a toplista élén, 60 százalék körüli az arányuk. Műfajban pedig a krimi, a vígjáték, a romantikus történet és a családi sorozat a legkedveltebb. A Szomszédokat folytatnák a legtöbben, ez kelti a legnagyobb hiányérzetet – emelte ki az Invitel lakossági vezérigazgató-helyettese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×