INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

világgazdaság

gdp

európai unió

Rontott az euróövezet kilátásain az Eurostat

InfoRádió / MTI

Lefelé módosította az euróövezet első negyedéves gazdasági növekedési adatait az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) második becslésében.

A pénteken kiadott jelentés szerint az euróövezet bruttó hazai terméke (GDP) szezonális kiigazítással számítva 0,5 százalékkal növekedett január-márciusban az előző három hónaphoz képest, míg a tavalyi év azonos időszakához képest 1,5 százalékkal gyarapodott.

Az április 29-én közölt első becslésben még 0,6 százalékos, illetve 1,6 százalékos növekedés szerepelt, és elemzők arra számítottak, hogy a felülvizsgálat során nem változnak az adatok.

Az Európai Unió egészében, negyedéves összevetésben, 0,5 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 1,7 százalékkal bővült a gazdaság az idei első negyedévben mindkét becslés szerint.

A negyedéves GDP-növekedés az euróövezetben 0,3 százalék volt 2015 negyedik negyedévében, az Európai Unióban pedig 0,4 százalék, míg az euróövezeti éves GDP-növekedés 1,6 százalék, az uniós pedig 1,8 százalék volt.

Az Egyesült Államokban 0,1 százalékkal növekedett a gazdaság január-márciusban az előző negyedévhez képest, míg éves összehasonlításban 1,9 százalékkal. A tavalyi utolsó negyedévben az előző három hónaphoz képest 0,3 százalékkal, éves összevetésben pedig 2,0 százalékkal nőtt az amerikai gazdaság.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018