eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Leminősítette Horvátországot a Moody's

Leminősítette Horvátország eddig sem befektetési ajánlású adósbesorolását pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy romlik Horvátország adósságdinamikája, és gyengék a horvát gazdaság növekedési kilátásai.

A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel, az európai és az amerikai piaci zárások után Londonban bejelentette, hogy az eddigi "Ba1"-ről egy fokozattal "Ba2"-re rontotta a hosszú távú horvát adósosztályzatot. A Moody's az új besoroláson is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

A leminősítéshez fűzött indoklás kiemeli, hogy a hazai össztermékhez (GDP) mért horvát államadósság-ráta 2015 végén 86 százalék környékén járt, és a Moody's várakozása szerint 2018-ig 90 százalék fölé emelkedik.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×