eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin

Bejegyezték az FHB tőkeemelését

Az FHB igazgatósága által december 28-án elhatározott és sikeresen megvalósult tőkeemelést a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága február 24-én kelt végzésével bejegyezte - közölte a társaság.

Az FHB tájékoztatójában emlékeztet arra, hogy a tavaly év végi tőkeemelés cégbírósági bejegyzése során a Cégbíróság korábban bejegyzést elutasító döntést hozott. "A Cégbíróság ugyanis a számára benyújtott, a Magyar Nemzeti Bank által kiadott, a Társaság Alapszabályának módosításához szükséges engedélyt - lényegében formai okból - kifogásolta" - olvasható a bank közleményében.

A társaság emiatt az MNB-hez fordult annak érdekében, hogy az engedélyét a Cégbíróság részéről elvártak szerinti formában ismételten adja ki.

Az MNB az FHB alapszabályának módosításához szükséges engedélyt a "B" sorozatú részvények kibocsátására vonatkozóan 2016. február 11. napján megadta, melyben lényegében megerősítette a korábban kiadott és a cég által a megelőző cégeljárásban a Cégbíróság részére benyújtott engedélyt - emeli ki az FHB.

A Magyar Nemzeti Bank február 11-én kiadott határozatában azt is megállapította, hogy az alapszabálynak a "C" sorozatú törzsrészvények kibocsátásával összefüggő módosításához engedély nem szükséges.

Ezt követően a bank ismét benyújtotta a tőkeemelés kapcsán a változásbejelentési kérelmet, amelynek a Cégbíróság a fentiek szerint bejegyző végzésével helyt adott a tőkeemelés során kibocsátott valamennyi részvény, így a "B" és "C" sorozatú részvények vonatkozásában is.

A bank tájékoztatójában azt is megjegyzi, hogy haladéktalanul intézkedik a tőkeemelés során kibocsátott új részvények előállításáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×