eur:
393.79
usd:
368.18
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Licitálással bárki vásárolhat lakást az MNV aukciós oldalán

Egyelőre 57 ingatlannal elindult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elektronikus aukciós oldala, amelyen - regisztráció után - licitálással bárki vásárolhat - jelentette be a társaság igazgatóságának elnöke. Halasi Tibor hozzátette: idén az állami tulajdonú ingatlanokat töltik fel, majd jövőre az ingóságokat. A rendszer kiépítése 29 millió forintba került.

Potenciálisan 250 ezer állami tulajdonú ingó vagyon, mintegy 12-13 milliárd forint értékben kerülhet fel az elektronikus aukciós rendszerbe (e-licit).

A rendszert 29 millió forintért építette ki a T-Systems, az árban szerepet játszott az is, hogy a cégnek egy meglévő megoldását kellett applikálnia - jelezte Halasi Tibor.

Hasonló megoldást már évek óta sikeresen működtet az adóhatóság, a most elindult rendszer célja pedig az, hogy az állami vagyontárgyakat nagy tételben, rugalmasan lehessen értékesíteni - közölte.

Az elektronikus forma növeli a potenciális vásárlók számát, így növeli az állam bevételét is.

Jelenleg 250 ingatlan van fenn a rendszerben, de év végére a számuk eléri a 400-500-at - mondta az ismertetőjében Zsigó Anikó, az MNV ingatlan vagyonrendezési igazgatója. Az ingatlanok mellett ingóságokra, és a későbbiekben üzletrészekre is lehet licitálni - tette hozzá.

A licitálás az ügyfélkapun keresztüli regisztrálással indul, az adóazonosítót kell megadni a részvételhez. Külön csoportban jelennek meg a meghirdetett, de még nem licitálható, az éppen most licit alatt lévő, valamint a lejárt licitű eszközök.

A nyertes a licit indulásakor kapott azonosítóval - nem a nevével - jelenik meg a felületen, a nyertes összeggel együtt. A licitáló beállíthatja az általa vállalt legmagasabb összeget, így annak eléréséig a rendszer automatikusan emeli a licitlépcsővel az ajánlatát - foglalta össze a működést Zsigó Anikó.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×