INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Új helyre költözött a Budapesti Értéktőzsde

InfoRádió / MTI
Új helyre költözött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), hétfőtől a Szabadság téri Bank Centerben folytatja tevékenységét - közölte a BÉT hétfőn.

Tájékoztattak arról is, hogy a tőzsde elérhetőségei maradtak a régiek, így a posta- és email-címek, illetve a telefonszámok is változatlanok.

A tőzsde az Andrássy úti székházából költözött a mostani új helyére.

A tavaly 150 éves fennállását ünneplő budapesti tőzsde 1864. január 18-án kezdte meg működését a Pesti Lloyd Társulat Duna-parti székházában. A Szabadság térre, az Alpár Ignác tervei alapján épült szecessziós Tőzsdepalotába 1905-ben költözött át, és itt működött egészen 1948-ig, amikor is az akkori kormány feloszlatta a tőzsdét.

A rendszerváltást követően 1990 júniusában nyílt meg ismét a tőzsde. Az első kereskedési terem a Váci utcai Trade Centerben volt, 1992-től pedig a Vörösmarty tér közvetlen szomszédságában lévő, Deák Ferenc utcai patinás épületben zajlott a kereskedés. Utóbbi épületet egy ingatlanfejlesztő cég vásárolta meg és alakította át. A BÉT 2007 márciusában költözött az Andrássy útra, az egykori Herczog-palotába.

A címlapról ajánljuk