eur:
392.83
usd:
368.12
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Csökkent a belvíz az Alsó-Tisza vidéken

Több ezer hektárral, 37 350 hektárra csökkent az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, ebből 20 800 hektár vetés vagy szántó - tájékoztatott Kozák Péter védelemvezető hétfőn.

A szakember közölte, hogy a legnagyobb az elöntött terület Csongrád megyében, ahol 28 700 hektár van víz alatt.

Az elöntések csökkenése a kedvező időjárási körülmények mellett a szivattyúzásnak és más belvízvédelmi intézkedéseknek köszönhető. Ez a folyamat azonban a talaj telítettsége miatt lassú lesz, mivel a téli időszakban sem a párolgás, sem a növényzet nem segíti a belvizes helyzet javulását.

A nyolc belvízvédelmi szakaszon 71 szivattyútelep üzemel, mintegy negyedük még mindig egész nap, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége 900 ezer köbméternyi volt - tudatta a védelemvezető.

A védekezésben az igazgatóság 138 munkatársa vesz részt, folyamatosan ellenőrzik a védműveket, a gépészek biztosítják a szivattyútelepek folyamatos működését, több helyen kézzel távolítják el a csatornákból a feltorlódott uszadékot.

Az igazgatósághoz érkezett adatok szerint kilenc településen másod-, nyolc településen pedig elsőfokú belvízvédelmi készültség van.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×