INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Magyar-tatárföldi munkacsoport alakul

InfoRádió / MTI
Magyar-tatárföldi munkacsoport alakul állattenyésztési és növénytermesztési tapasztalataink átadására - tájékoztatta az MTI-t a Földművelésügyi Minisztérium kedden Fazekas Sándor miniszter kazáni tárgyalásairól.

A Tatár Köztársaságban komoly az érdeklődés a magyar mezőgazdasági technológia iránt - hangsúlyozta Rusztam Minnyihanov, az Oroszországi Föderációhoz tartozó terület elnöke, aki kedden fogadta Fazekas Sándort. A politikus dicsérte a magyar mezőgazdasági technológiát.

Minnyihanov és Fazekas Sándor a megbeszélésen egy munkaterv létrehozását szorgalmazták. Az ennek révén megalakuló munkacsoport segítséget ad a tatár partnereknek az állattenyésztési és növénytermesztési ágazatok fejlesztésében. A Tatár Köztársaság elnöke elsősorban a vetőmagtermesztésben, a zöldségtermesztésben és a marhatenyésztésben elért eredmények, eljárások iránt érdeklődött a találkozón.

A magyar Földművelésügyi Minisztérium tájékoztatása szerint Fazekas Sándor jó hangulatú tárgyalásokat folytatott Kazánban. A kíséretében lévő üzletemberekkel, Marat Ahmetovval a Tatár Köztársaság miniszterelnök-helyettesével, mezőgazdasági miniszterrel hétfőn este egyeztetett.

Tatárföld elnöki hivatalának honlapján elhelyezett közleményben emlékeztettek Rusztam Minnyihanov köztársasági elnök tavaly decemberi magyarországi látogatására és azt hasznosnak, eredményesnek nevezték.

A 67 ezer 836 négyzetkilométer területű, mindössze 3 millió 803 ezer lakosú Tatár Köztáraság a kelet-európai síkságon a Volga és a Káma folyó között helyezkedik el. Népességének 53,2 százalékát tatárok, 39,7 százalékát oroszok alkotják a 2010-es népszámlálás adatai szerint. Az Oroszországi Föderáció egyik leggazdagabb köztársasága, főként az olajiparnak köszönhetően.

Fazekas Sándor kedden a Tatárfölddel szomszédos Csuvas Köztársaságba, majd onnan a Mari Köztársaságba látogatott.

A címlapról ajánljuk