eur:
393.88
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megoldódott a martfűi szemétügy

Martfűn a tervek szerint április 19-től az önkormányzat által alapított nonprofit kft. szállíthatja a hulladékot, miután megérkezett a szükséges okirat - közölte Kiss Edit, a város független polgármestere az MTI-vel

Az önkormányzat eredetileg április elsején kezdte volna el saját hulladékgazdálkodási közszolgáltatását, de az ehhez szükséges minősítést az előzetesen egyeztetett időpontig nem adta ki az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség. Időközben megérkezett az okirat, így az utolsó akadály is elhárult a tevékenység megkezdése elől - tudatta a városvezető.

Tájékoztatása szerint ezután a képviselő-testület április 8-i soron kívüli ülésén elfogadta kapcsolódó rendeletét, és szerződést kötött a munkára a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város százszázalékos tulajdonában lévő Martfűi Városfejlesztési, Ingatlankezelői és Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Nonprofit Kft.-vel.

Kiss Edit közölte: a háztartási hulladékot ideiglenesen gyűjtő cég április 18-ig dolgozik a településen. Az új szolgáltató április 19-én kezd, addig a lakosok az önkormányzati rendelettel együtt megkapják a gyűjtőedényeket is.

A hulladékszállítási díjak nem változnak, egy 120 literes gyűjtőedény heti egyszeri ürítéséért és elszállításáért havonta bruttó 1584 forintot kell fizetni.

Jelenleg városban ezt a közszolgáltatást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kijelölése alapján a Remondis Szolnok Zrt. végzi. A katasztrófavédelem tavaly júliusban azért jelölt ki közszolgáltatót, mert az akkori hulladékgyűjtő cégnek lejárt a szerződése, felhagyott a munkával, ezért néhány napig nem is vitték el a háztartási szemetet Martfűről. Az önkormányzat ezután határozta el, hogy saját kft.-t alapít erre a tevékenységre.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×