eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Egyre öregebb autókat lopnak el

A Genertel online biztosító saját adatai alapján 2010-ben még 3,9 év volt az ellopott autók átlagos életkora, ez 2011-ben 4,7 évre, tavaly pedig már 5,4 évre emelkedett - közölte a biztosító kedden.

Egy másik metszetben egyre inkább a kis- és középkategóriás autók tűnnek el, ezzel a biztosító adatai alátámasztják az ORFK nemrégiben publikált adatait. Ez utóbbi szerint a BMW a 2011. évi ötödik helyről tavaly a kilencedik helyre csúszott vissza az ellopott gyártmányok rangsorában. Az előkelő helyeket a Volkswagen, a Suzuki, az Opel, a Ford és a Renault szerezték meg.

A Genertel nemrégiben vizsgálatot végzett arról, hogy az autótulajdonosok milyen kártól félnek leginkább. A tízes skálán 6,3 ponttal vezetett a töréskár, míg a lopás - 3,8 ponttal - a második helyre került. Vagyis kevésbé félnek a tulajdonosok az autó teljes elvesztésétől, mint részleges törésétől.

A biztosító két-három lopásgátló eszköz párhuzamos alkalmazását javasolja. Ilyen például a jól felszerelt indításgátló, valamint a kormányzár és a riasztókészülék. Az eredmény általában az, hogy a tolvaj inkább könnyebben elérhető célponttal próbálkozik.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×