eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

KSH: az építőipar termelése 7,2 százalékkal nőtt februárban

Az építőipar termelése 7,2 százalékkal nőtt februárban a nyers és a munkanap-tényezővel kiigazított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz, januárhoz képest 2,3 százalékkal nőtt az építőipar kibocsátása - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Tavaly szeptember óta először nőtt a termelés éves összehasonlításban.

A növekedéshez az egy évvel korábbi alacsony bázis mellett a kedvező időjárás járult hozzá: a tavaly februárinál 5,8 fokkal magasabb volt a napi átlagos középhőmérséklet.

Februárban az épületek építése - az egy évvel korábbi 19,7 százalékos visszaesést követően - 10,5 százalékkal nőtt. Az egyéb építmények építése 1,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi 7,9 százalékos visszaesés után.

A szezonálisan kiigazított indexek alapján az épületek építése 3,9 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké nem változott januárhoz képest.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×