eur:
393.71
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Radart vásárol az Országos Meteorológiai Szolgálat

Árvízvédelmi előrejelzésre is alkalmas lesz az a Szentesre telepítendő radar, amelyet nyílt közbeszerzésen, nettó 1 millió 832 ezer euró becsült értéken kíván megvásárolni az Országos Meteorológiai Szolgálat - a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A vételár 85 százaléka uniós támogatás, a maradék nemzeti forrás.

A berendezés alkalmas a légköri csapadék térbeli struktúráinak feltérképezésére és időbeli fejlődésének követésére. Kiemelt cél a csapadék intenzitásának és mennyiségének térbeli meghatározása. Ez a hidrológiai, és árvízvédelmi előrejelzés szempontjából különösen fontos.

A radar - a Doppler-technika alkalmazásával - a levegő mozgását is figyeli majd, ami nélkülözhetetlen az élet- és vagyonvédelmet szolgáló, hatékony rövid távú meteorológiai veszélyjelzésekhez, riasztásokhoz.

A nyertes ajánlattevő feladata lesz a radar telepítése, üzembe helyezése, a helyszíni teszt elvégzése és az ajánlatkérő szakembereinek továbbképzése.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt két év átlagában a nettó árbevétele elérte az évi 1,6 millió eurót. Ebből a radargyártásnak, vagy értékesítésnek legalább évi 1 millió eurónak kell lennie.

Az ajánlattételi határidő február 25. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, a súlyszámok között az ár a legnagyobb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×