eur:
385.92
usd:
355.14
bux:
68738.69
2024. május 21. kedd Konstantin

Hétszázmilliós óvodafejlesztés Jászberényben

Négy elavult, régi épületet kiváltó, korszerű óvodakomplexum létrehozása fejeződött be a közelmúltban Jászberényben - közölte a helyi önkormányzat irodavezetője.

Lányi László elmondta: a város mintegy kétszáz óvodása a használatbavételi eljárás néhány hetes csúszása miatt a tanévkezdés időpontja helyett csak nemrégiben vehette birtokba a létesítményt. Az uniós támogatással, összesen 702 millió forintból megépült központi óvoda kialakítására a helyhatóság a saját költségvetéséből 264 millió forintot fordított - tette hozzá.

Utalt arra, hogy a fejlesztés előkészítése már 2005-ben elkezdődött, majd a pályázati forrás elnyerése után 2011 februárjában indult el a kivitelezés. Ennek keretében összesen nyolc csoportszobát, melegítőkonyhát, tornaszobát, orvosi, logopédiai és egyéni fejlesztőhelyiséget, valamint többcélú rendezvénytermet hoztak létre az intézményben. Az eddig négy elavult, régi épületben működő óvodai ellátást az egészséges életmódra nevelést szolgáló, vízhez szoktató medence, sószoba és gazdagon felszerelt játszóudvar teszi teljessé.

Lányi László hozzátette, hogy a 21. századi elvárásoknak minden tekintetben megfelelő, 2500 négyzetméter alapterületű óvodacentrum energiaellátását a legkorszerűbb és legtakarékosabb technológiák - pelletfűtés, napkollektoros rendszer - biztosítják.

Az irodavezető jelezte: a tervek szerint jövő tavasztól az udvaron konyha- és virágoskertet is kialakítanak és gondoznak majd a gyerekek és a pedagógusok.

Címlapról ajánljuk
Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot
Szívszorító videó

Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor húzta ki a roncsot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 21. 04:30
2024. május 20. 07:45
×
×
×
×