eur:
388.83
usd:
361.84
bux:
68815.74
2024. május 8. szerda Mihály

A Fed nem változtatott irányadó kamatán

A Fed kétnapos kamatdöntő ülését követően nem változtatott gyakorlatilag nulla irányadó kamatán.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed monetáris testülete, a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) 9-1-es szavazati aránnyal a 0,00-0,25 százalékos irányadó kamat szinten tartása mellett döntött.

A kamat 2008 decembere óta van a jelenlegi alacsony, gyakorlatilag nulla szinten. 2007 nyarán, a pénzügyi válság kitörése előtt a kamat még 5,25 százalékon állt.

A Fed az amerikai gazdaság javuló teljesítményére hivatkozva bejelentette, hogy egyelőre tartózkodik további gazdaságösztönző célú monetáris enyhítő lépésektől, tekintettel azonban a változatlanul meglévő növekedési kockázatokra, nyitva hagyta a lehetőséget újabb ösztönző intézkedések meghozatala előtt - amennyiben a gazdaság lassulása ezt indokolttá tenné.

A Fed bejelentését követően a dollár visszanyerte az euróval szemben a nap folyamán elszenvedett veszteségét, az euró 1,38 feletti dollár jegyzésekről 1,37 közelébe gyengült.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×