eur:
389.37
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Jövőre 250 dolgozót bocsát el a Magyar Telekom

A Magyar Telekom bejelentette, hogy jövőre összesen 250 munkavállaló elbocsátását tervezi, és erről, valamint egyéb költséghatékonysági intézkedésekről megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel.

A cég kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölte: az elbocsátott munkavállalók többsége várhatóan 2011 végével távozik a társaságtól.

Ez a szám nem tartalmazza egyebek között a vezetői állomány csökkenését és a nyugdíjazással megvalósuló munkaviszony megszüntetéseket.

Ezenkívül további költséghatékonyság elérése érdekében szervezeti átalakítások is várhatók, az igazgatók száma például 24 százalékkal fog csökkenni.

A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 2,6 milliárd forintot tesz ki, amelynek döntő hányadát 2011. negyedik negyedévben könyvelik el.

A megállapodás értelmében 2012-ben nem lesz általános alapbérfejlesztés. Ugyanakkor, eleget téve a kormány elvárásának - amely szerint a kedvezőtlen adóváltozások miatt az átlag alatti fizetéssel rendelkező munkavállalókat bérkompenzáció illeti meg - az érintett munkavállalók esetében nő a béren kívüli juttatások mértéke. Ezzel párhuzamosan, a vezető pozíciókban dolgozóknak járó béren kívüli juttatások mértéke csökken.

A bejelentett intézkedések a 2010. évi végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások és aktiválás nélküli Teljes Munkaerő Menedzsment (TWM) költségekhez képest 2012-re mintegy 3,4 milliárd forintos megtakarítást jelentenek, amely az azt megelőző 2 évben (2008-tól 2010-ig) elért 13,9 milliárd forintos megtakarítással együtt 4 év alatt összesen 13,8 százalékos költségcsökkentést eredményez.

Mindezeken túl - a jövő év előkészítése folyamatában - a piaci viszonyoktól függően további hatékonysági intézkedések végrehajtását is tervezi a menedzsment - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×