eur:
388.9
usd:
361.85
bux:
67966.15
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Workania: a külföldi magáncégek a legbőkezűbbek

Az idei első fél évben a dolgozók mintegy háromnegyede részesült valamilyen béren kívüli juttatásban a Workania internetes állásportál által működtetett Fizetések.hu legfrissebb felmérésének adatai szerint.

A legbőkezűbbek a külföldi magántulajdonú cégek, alkalmazottaik 90 százaléka részesül béren felüli juttatásban, míg az állami tulajdonú cégek alkalmazottainak 75, a belföldi magántulajdonú vállalatok dolgozóinak 65 százaléka.

A felmérésben önkéntesen és anonim módon részt vevő 80 ezer munkavállaló 46 százaléka meleg étkezési utalványt kapott, hideg étkezési utalványt 9 százalékuk. Üdülési csekket a munkavállalók 16 százaléka kapott az első, és 15 százaléka a második negyedévben.

A vállalat által biztosított mobiltelefont magáncélokra a felmérésben részt vevők 15 százaléka használhatta az első, és 16 százaléka a második negyedévben.

A munkaidő rugalmas alakításával a válaszadók 16 százaléka élhetett az első három hónapban, 17 százalékuk a második negyedévben.

Helyi utazási bérletet 15 százalékuk kapott, míg ingyenes italellátásban 11 százalékuk részesült az év elején, a második negyedévben 13 százalékuk.

Egyre följebb - egyre többet

A vállalati hierarchia csúcsa felé haladva bővülnek a juttatások: a felmérés szerint a segédmunkások fele, az adminisztratív alkalmazottak 70 százaléka, míg a felsővezetőknek 89 százaléka részesült bármiféle juttatásban az év első felében.

Minden pozíciószinten a meleg étkezési utalvány a leggyakoribb, az arányok azonban itt is eltérőek, a segédmunkások és szakképzett alkalmazottak harmada, az adminisztratív alkalmazottak 40 százaléka, a közép- és felsővezetők több mint fele részesül ebben a juttatásban.

Hasonló a helyzet a képzéseknél is: míg a szakképzett alkalmazottaknak csak négy százaléka vesz részt a vállalat által finanszírozott képzéseken, a középvezetők öt, a felsővezetőknek pedig nyolc százaléka bővíti ismereteit a vállalat költségére.

Vállalati mobiltelefont a középvezetők harmada (34 százalék), a felsővezetőknek több mint fele kap (52 százalék). A Fizetések.hu adatai szerint a felsővezetők harmada kap notebookot és szolgálati személygépkocsit munkaadójától.

Érdekesség, hogy míg az állami cégeknél a rugalmas munkaidő (nyolc százalék), a mobiltelefon (hét százalék), az ingyenes italellátás (öt százalék) és a notebook (három százalék) a kevésbé gyakori juttatások közé tartozik, addig a külföldi vállalatok esetében ezek igen népszerűek (21, 24, 18, illetve 14 százalék) - jegyzi meg a Workania közleménye.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×