eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Érdemes várni a tankolással

Nem mozdul a 117 dolláros szintről az olaj árfolyama, az utóbbi napok is szűk sávban való oldalazással teltek. Ezzel párhuzamosan a finomított termékárak sem mutattak érdemi változást, a forint árfolyama viszont erősödni tudott a dollárral szemben. Emiatt szerdától várhatóan pár forintos üzemanyagár csökkentésre kerülhet majd sor a hazai kutakon - írja a Portfolio.hu.

Megtorpant a Brent típusú olaj árfolyama a 117 dolláros magasságokban, ahol az utóbbi napokban szűk sávú ingadozást lehetett megfigyelni

Ezzel párhuzamosan a napokban a finomított termékek átlagos jegyzésárai sem mutattak érdemi elmozdulásokat. A benzin esetében stagnálást, a gázolajnál pedig 0,4 százalékos emelkedést lehetett tapasztalni a dollárban mért jegyzésárakban.

Az autósok számára ráadásul kedvező devizapiaci mozgások bontakoztak ki, a forint árfolyama erősödött a dollárhoz képest (a múlt heti 189,5-ös átlagár után az utóbbi napokban 187-es átlagos érték alakult ki). Mindezek következtében forintban kifejezve a benzin átlagára 1,4 százalékkal, a gázolajé pedig 1 százalékkal csökkent.

Az utóbbi napok ármozgásait látva várhatóan szerdától a benzin és a gázolaj ára is csökkenni fog. Mivel azonban nem volt jelentős mértékű a finomított termékárak csökkenése, a kutakon szerdán mindössze pár forintos árváltozásra lehet majd számítani - írja a Portfolio.hu.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×