eur:
388.97
usd:
362.03
bux:
67965.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tovább lassul az ipari termelés növekedése

Az ipari termelés növekedési üteme áprilisban tovább lassult: 7,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a márciusi 9,2 és a februári 14,6 százalékos növekedési után. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok szerint az ipar áprilisi kibocsátása 0,7 százalékkal nőtt az egy hónappal korábbihoz képest, a márciusi 3,6 százalékos visszaesés után - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott részletes adataiból.

Az egy héttel korábban kiadott előzetes adatok, mind éves, mind havi összevetésben gyengébb, 6,9, illetve 0,5 százalékos növekedést mutattak.

A kiigazítatlan éves összevetésű adatok szerint az export értékesítés volumene a márciusi 14,5 százalékról 7,6 százalékra - munkanaphatással kiigazítva 14,5-ről 10,1 százalékra - lassult. A belföldi értékesítés visszaesése az előző havi 2,9 százalékról 3,4 százalékra gyorsult, bár a munkanappal kiigazított számítások szerint az 1,3 százalékos április visszaesés kisebb volt a márciusi 2,9 százalékosnál.

Szezonálisan és munkanaphatással korrigált havi adatok szerint a belföldi értékesítés 1,6 százalékkal nőtt márciushoz képest, az előző havi 0,9 százalékos csökkenést követően, míg az export csak 0,5 százalékkal mérséklődött a márciusi 2,2 százalékos visszaesés után. A munkanappal kiigazított adatokat befolyásolja, hogy az idén áprilisban volt húsvét, míg tavaly márciusra esett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×