eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Felfüggesztették a Mol részvények kereskedését

Felfüggesztették a Mol részvények kereskedését 13 óra után néhány perccel a Budapesti Értéktőzsdén. A felfüggesztést a kibocsátó kérte azzal az indokkal, hogy kedden olyan információ válik publikussá, amely a Mol részvények kereskedésére jelentős hatással bírhat - olvasható a BÉT határozatában.

A részvények kedden több mint 4 százalékkal, 910 forinttal 23.310 forintra drágultak.

Az Origo értesülései szerint Fellegi Tamás fejlesztési miniszter délután 4-kor fontos, a Mollal kapcsolatos bejelentést tesz.

A portál emlékeztet: a kormány korábban többször egyértelművé tette, hogy szeretné megvásárolni az orosz olajvállalat Szurgut által az osztrák OMV-től 2009 tavaszán megvásárolt 21,22 százalékos Mol-részvénycsomagot. Azt azonban eddig hivatalosan tagadta a tárca, hogy Fellegi Tamás konkrétan ebben az ügyben tárgyalt volna a Szurgut képviselőivel. A részvénycsomag megközelítőleg 500 milliárd forintot ér.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×