A Coface, elemzésében ugyanakkor felhívja a figyelmet a hátráltató tényezőkre, így az alapanyagárak nagyfokú ingadozására, a beszerzési ár alatti kiskereskedelmi értékesítés problémájára, valamint az import által támasztott egyenlőtlen versenyre.
Az élelmiszeriparban - a hitelbiztosító kockázati skálája szerint - a legtöbb cég az ötös kategóriába esik, ez még elfogadható kockázatot jelent, de a hosszabb távú életképesség erősen kérdéses. Arányaiban ugyanakkor az élelmiszeripari cégek nagyobb számban tartoznak az ennél jobb kockázati csoporthoz, aminek az az oka, hogy ebben az ágazatban elég jelentős a külföldi tulajdonosi kör, ami nagyobb tőkeerőt, illetve stabilabb hátteret is jelent, s ez megjelenik a minősítésekben is - véli a Coface.
E cégek eladósodottsági helyzete ugyan romlott, ám miután ennek oka elsősorban a fejlesztésekben keresendő, a cégek értéke, vagyona is sok esetben nőtt - fűzi hozzá az elemzés és kiemeli, hogy ennek ellenére az elkövetkező időszak sorsdöntő lesz az élelmiszeripari cégek számára, kiderül ugyanis, merre fejlődnek tovább.
Találtak Budapesten egy körforgalmat, ahol nem érvényesek a KRESZ szabályai