eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ezért állt át egyműszakos munkarendre a Suzuki

Átmenetileg egy műszakban termel a Magyar Suzuki Zrt. A társaság kommunikációs vezetője az InfoRádiónak elmondta: akadozik az alkatrészellátás Japánból, ezért kényszerültek erre a megoldásra, de remélik, hogy a jövő hónapra helyre állhat a megszokott, kétműszakos munkarend.

Miként azt a japán földrengés után a cég jelezte, május közepéig adódhatnak alkatrészellátási gondok. Ezért ebben a hónapban a gyár átállt az egyműszakos munkarendre - tájékoztatott a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője.

Ruska Viktória közölte: ez nem jelenti azt, hogy később is ebben a rendszerben zajlik majd a gyártás. Az átmeneti állapot addig tart, amíg a kiesett, vagy hiányzó alkatrészeket nem tudják pótolni globális beszállítóktól, illetve alternatív forrásokból.

Hozzátette: a Magyar Suzuki Zrt. a 2008-as válság óta kizárólag saját munkaerővel dolgozik. A mostani intézkedés miatta második műszakosoknak nem kell bemenniük a munkahelyükre, állásidőt fizetnek nekik, de műszakpótlékot nem kapnak. Ettől függetlenül őket továbbra is munkavállalóknak tekintik, senkit nem bocsátanak el.

Körülbelül május huszadikáig látják előre a gyártás menetét a cégnél. Addig is a beszerzéssel foglalkozó munkatársak folyamatos kapcsolatban állnak az európai és a japán beszállítókkal. Mivel a mostani állapot átmenetinek tekinthető, a Suzukinál remélik, hogy júniusra rendeződhet a helyzet, és visszaállhatnak a kétműszakos rendre - mondta el a kommunikációs vezető.

Eddig nem volt késés. Szerencsére azt a nagyságrendet tudja teljesíteni a vállalat, amit két-három hónapra előre az európai megrendelőknek, illetve a magyar piacra szánnak. Épp annak érdekében szeretnének a Suzukinál visszaállni az eredeti munkarendre, hogy akik autót vásárolnak, ne érezzék meg a néhány hetes munkaidő-csökkentést - fűzte hozzá Ruska Viktória.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×