eur:
389.72
usd:
362.86
bux:
68049.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ez a helyzet a fővárosi telekpiacon

Jelentősen visszaesett az építési telkek iránti kereslet, és az árak is csökkentek - állapította meg a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. felmérése. A társaság vezérigazgatója az InfoRádióban elmondta: a családi házak építésére alkalmas, jó minőségű telkek iránt van kereslet, az üzleti célú telkek kereskedelme viszont teljesen leállt.

Hasonló, vagy nagyobb mértékben estek a piacon az építési telkek árai, mint a lakóingatlanoké. Ugyanakkor megfigyelhető, hogy a közkedveltebb budapesti kerületekben tartották a telekárakat - mondta az InfoRádióban, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. vezérigazgatója.

Angel Gábor utóbbira példaként a főváros III. kerületét említette, illetve az agglomerációban Üröm és Csömör környékén sem tapasztalható olyan értékcsökkenés, mint a lakóingatlanoknál.

A vezérigazgató elmondta, hogy egyértelműen a piacot a családi házas fejlesztési telkek mozgatják, az üzleti célú telkek kereskedelme viszont teljesen leállt.

A tapasztalatok szerint a 800-1000 négyzetméteres telkeket keresik leginkább. Fontos szempont a választásnál a környezet minősége, rendezettsége, mennyire ellátott közművekkel, van-e aszfaltút. A felmérés szerint nagyon leszűkült a minőségi telkek piaca, ezért sok vevő várja az alkalmat, hogy olyan területet találjon, ahol jó paraméterekkel vásárolhat telket - fejtette ki Anger Gábor.

A jövő telekpiacáról a vezérigazgató úgy vélekedett, hogy az árak egy-két éven belül nem emelkednek. Ugyanakkor a minőségi telkek iránti kereslet fönnmarad, tehát ez a szegmense továbbra is működik majd az ingatlanpiacnak.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×