eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az FHB nyerte el az év bankja címet

Az FHB Bank nyerte az év bankja választást. A Mastercard - Az év bankja programban a Magyarországon működő kereskedelmi bankok versengenek egymással. A második az OTP, a harmadik pedig az Erste Bank lett. Az elbíráláskor kizárólag az egyéni ügyfelek által igénybe vett szolgáltatásokat értékelik, és a zsűritagok nincsenek kapcsolatban a pénzintézetekkel.

Az év bankja díjat az FHB nyerte - az indoklás szerint azt értékelték, hogy a bank ügyfeleinek számát gyarapította, (hitel)termékeit teljesen megújította, tevékenységét erősítette, nyereségességét megőrizte. Az EU

stresszteszten és hazai elemzőknél kiválóan szerepel. Az év legnagyobb hazai banki tranzakciója: az FHB megvásárolta teljes fiókhálózatával az Allianz Bankot. A stratégiai együttműködés az Allianz Biztosítóval egyesíti a vállalatok szakértelmét és erőit. A két kínálat kiegészíti egymást, hosszú távon biztosít az ügyfeleknek kedvező árat, magas szintű szolgáltatást - írja az Évbankja.hu.

Az év legnagyobb hazai banki tranzakcióját végrehajtó pénzintézet első alkalommal szerezte meg e címet. A díjat Spéder Zoltán, az FHB Jelzálogbank Nyrt. Igazgatóságának elnöke vette át Gauder Milántól, a MasterCard Europe regionális igazgatójától.

Az Év bankára Csicsáky Péter, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója lett. Erről nem a zsűri döntött, a díj tulajdonosát a kategóriába meghívott bankvezetők választották ki maguk közül, titkos szavazással.

Az idei versenyben további két helyezést ért még el az FHB. Az év lakossági számlacsomagja 2010 kategóriában a 14-24 éves korosztály számára elérhető, Gróf Balázs által rajzolt képregényes bankkártyái és kommunikációs anyagai révén is egyedi FHB Hello számlacsomagot tette a harmadik helyre a zsűri. A közel száztagú (többek közt gazdasági, pénzügyi szakértőből, vezetőkből, újságíróból álló) ítészek szerint Az év leginnovatívabb bankja 2010 kategóriában pedig szintén harmadik helyet érdemelt az FHB Csereingatlan Program.

Az év leginnovatívabb bankja és Az év lakossági hitelterméke kategóriában az Erste Bank nyert.

Az év ifjú bankárának Schenk Tamást, az OTP stratégia, tervezési és controlling ügyvezető igazgatóját választották.

Az év lakossági számlacsomagja a megújított és továbbfejlesztett 0 forintos bankszámla a Citibanktól.

Az év lakossági megtakarítási termékének az első évben - névértékre vetítve - biztos 8 százalékos hozamot nyújtó Szuper 8 Tőkevédett Származtatott Alapot választotta a zsűri az UniCredit Banktól.

Az év társadalmilag felelős bankja Raiffeisen Bank lett a családon kívül nevelkedő gyermekek helyzetének javítását célzó Közösen programmal.

Az idén először adtak át a MasterCard és a Pénziránytű Alapítvány által közösen meghirdetett díjat, a pénzügyi kultúra fejlesztése terén legaktívabb banknak. A kategória győztese a Budapest Bank lett.

A díjátadó gálán Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy a szakma megmérettetésével, a kifejlesztett innovatív banki termékekkel, a szolgáltatási színvonal emelkedésével a fogyasztók, az ügyfelek is nyernek.

<

A díjazottak

A Magyar Bankszövetség elnöke úgy értékelte, hogy a 2010-es év nehéz esztendő volt a bankszakmában, sok váratlan meglepetés volt a szabályozásban. Szerinte a magyar kormány abban a szerencsés helyzetben van, hogy amikor adni kellene a pénzintézeteknek, akkor el tud venni, de ennek van határa, mert az elvonás előbb-utóbb veszélyezteti a pénzügyi rendszert, ez pedig kihat a reálgazdaságra is.

Erdei Tamás határozottan azt az álláspontot képviseli, hogy a vége felé közeledik a magyar bankrendszer teherbíró képessége. A Magyar Bankszövetség elnöke kijelentette: 2012-vel kezdődően az extra bankadónak meg kell szűnnie Magyarországon, és ha addigra kialakul egy európai szintű bankadórendszer, azt lehet majd érvényesíteni itt is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×