eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Magyarországot is fenyegeti a görög válság

Portugália és Spanyolország után Magyarországot érintheti a legrosszabbul a görög válság - mondta az InfoRádiónak Pogátsa Zoltán közgazdász. A Nyugat-Magyarországi Egyetem docense szerint egyedülálló, hogy több szegényebb, új tagállamnak is szerepet kell vállalnia a régóta EU-tag Görögország kimentésében.

A görög válság nem csak Görögországot sújtja - állítják elemző. Az InfoRádiónak nyilatkozó közgazdász szerint  Spanyolország is könnyen veszélybe kerülhet, de főleg Portugália, amely Görögországhoz hasonló jellemzőkkel bír.

Pogátsa Zoltán hangsúlyozta: a déli ország után Magyarország az, amelyet a leginkább érinthet a görög válság. Úgy véli, a forint gyengülése az elmúlt napokban jól mutatja, hogy az országra óriási hatással van ez a bizalmi válság.

Ha lejár az IMF-hitel, és nem tudja az új kormány újratárgyalni azt, a forint pedig tovább gyengül, akkor Portugália mellett Magyarország lehet az, amelyre komoly hatással lehet az egyre eszkalálódó görög krízis - hangoztatta a Nyugat-Magyarországi Egyetem docense.

Hozzátette: mivel Magyarország nem tagja az eurózónának, ezért nekünk nem kell szerepet vállalni Görögország kimentésében, más szempontból azonban kifejezetten hátrányos, hogy nincs eurónk, mert akkor a nemzetközi pénzügyi kitettségünk is alacsonyabb lenne.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×