eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Angela Merkel Görögország megsegítéséről

Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutalap három évre szóló programot tervez Görögország megsegítésére - erősítette meg Angela Merkel német kancellár és a Nemzetközi Valutaalap vezetője Berlinben.

Dominique Strauss-Kahn korábban tájékoztatta az Athénnal folytatott tárgyalásokról és a tervezett segélyintézkedésekről a német parlamenti pártok képviselőit, akik erős fenntartásokat fogalmaztak meg a Görögország támogatására vonatkozó elképzelésekkel szemben.

A három éves tervezetről egyelőre annyit tudni, hogy az összesen 100-120 milliárd euróból Németország részesedése mintegy 25 milliárd lenne.

Közben Herman van Rompuy, az Európai Unió elnöke május 10-ére euroövezeti válság-csúcstalálkozó összehívását jelentette be a görög helyzet miatt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×