eur:
390.62
usd:
365.06
bux:
68262.27
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Második hónapja nő az ipari termelés

Az ipari termelés az idén a júliusi és augusztusi visszaesés után októberben már második hónapja nőtt az előző havihoz viszonyítva: szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva szeptemberben 3,7 százalékkal, míg októberben 1,8 százalékkal emelkedett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.

A KSH kedden közzétett adatai alapján októberben 12,9 százalékkal csökkent az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, míg munkanaptényezővel korrigálva 10,8 százalékkal esett.

Szeptemberben a visszaesés mindkét esetben 15 százalék volt.

A KSH adatai szerint a termelés volumene az év első tíz hónapjában 20,2 százalékkal volt alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Már nagyon érett az a korrekció, amit áprilisban láttunk a részvénypiacokon, de ez még nem jelenti az elmúlt évek bikapiacának egyértelmű végét – vélekednek e havi portfólió-ajánlóikban a magyar befektetési szakemberek. Az, hogy milyen kamatpolitikát folytat a Fed, az egész világra hatással lesz, és az EKB kamatvágási elképzeléseit is erősen átszabhatja. A hazai portfóliómenedzserek most jó beszállási pontot látnak a kötvénypiacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×