INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Egyre kevesebbet vásárolunk

InfoRádió / MTI
A kiskereskedelmi üzletek változatlan áron számítva - a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - 2009 első kilenc hónapjában 4,4, szeptemberben 7,3 százalékkal kisebb forgalmat értek el, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint 2009. szeptemberben a kiskereskedelmi eladások volumene 0,5 százalékkal mérséklődött az előző havihoz képest.

A folyó áron számított forgalom kilenc hónap alatt 211 milliárd forinttal volt kevesebb az egy évvel korábbinál.

A kiskereskedelmi forgalom volumenének csökkenése augusztusban tovább folytatódott, és 0,8 százalékkal mérséklődött az előző havihoz képest a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint. A kiskereskedelmi üzletek változatlan áron számított eladási forgalma - a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - 2009 első nyolc hónapjában 4,2, augusztusban 7,2 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakitól.

2008 szeptemberében a kiskereskedelmi forgalom volumene - a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - 1,2 százalékkal, az első kilenc hónapban 2 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától. A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint a kiskereskedelmi eladások volumene 0,4 százalékkal mérséklődött az előző hónap szintjéhez képest.

Kapcsolódó hang

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség fõtitkára
 


A címlapról ajánljuk