INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Elindult a posta mobilszolgáltatása

InfoRádió / MTI
Mobilszolgáltatást indított Postafon néven a Magyar Posta és a Vodafone Magyarország, péntektől 721 postán lehet megvásárolni a készüléket és a kártyát, a Fókusz tarifacsomag percdíja bruttó 35 forint minden irányba.

A partnerség Magyarországon egyedülálló, de Európa számos országában, például Portugáliában, Olaszországban már van példa ilyen együttműködésre. A mobil távközlési piacon való megjelenéssel a Magyar Posta több száz olyan magyar településre viszi el a mobiltelefon vásárlás lehetőségét és a mobilügyintézést, ahol az korábban nem volt elérhető.

Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója pénteken Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a hagyományos postai szolgáltatások, ezen belül például levéltovábbítás iránt folyamatosan csökken az igény, s ezért új üzleti modelleket keresnek. Így jött létre a két cég közötti együttműködés is, amelyhez a hálózatot a Vodafone adja.

Hozzátette, a Vodafone kereste meg a postát az ajánlattal. A posta az idén 5 ezer készülék eladásával számol, míg jövőre 70 ezer új ügyfelet remél.

A címlapról ajánljuk