eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Mennyiért váltunk kötelezőt?

A válság és az utolsónak kikiáltott kötelező kampány miatt megnőhet a biztosítót váltani kívánók száma - derült ki a Generali felméréséből. A kutatás szerint az autótulajdonosok 44 százaléka nézi meg az új árakat, és leginkább csupán ennek alapján dönt a biztosítás megkötéséről.

A legtöbb biztosító arról beszélt, hogy a kötelező tarifák nem süllyedhetnek tovább, mert elérték az alsó határt. Ennek ellenére a megszokott váltási láz és a válság miatti takarékosabb szemlélet feltehetően idén hozza a biztosítást váltók legnagyobb számát. Ezért azon sem lehet majd meglepődni, ha ismét a csökkenő árakra helyezik néhányan a hangsúlyt.

A Generali felmérése szerint az autótulajdonosok 44 százaléka készül arra, hogy, összehasonlítva az árakat, biztosítót váltson. Az áron kívül más szempontok alig rúghatnak labdába, így az árképzéskor megcélzott ügyfeleket minden bizonnyal megtalálják a társaságok. A kampány marketingjében nagy valószínűséggel nem az árakra, hanem az "utolsó" lehetőségre erősítenek rá, azaz arra, hogy idén lesz utoljára klasszikus értelemben vett kötelező kampány, az pedig már csak mellékzönge, hogy mivel a szerződéskötések zöme ebben az időszakban születik, nagy valószínűséggel még jó pár évig érdemes lesz novemberben akciós ajánlatokkal bombázni a gépkocsi tulajdonosokat.

Az árképzésre pedig érdemes nagyon odafigyelni. A Genertel kutatása azt bizonyítja, hogy akár ezer forint megtakarításért is képesek új szerződést kötni az autósok, igaz, csak minden tizedik. A direktbiztosító értékesítési igazgatója azt mondta: az átlagos tűréshatára 10 százalék.

Arról sem szabad elfeledkezni, hogy jóval több az elméletben váltani akarók száma, mint akik valójában megteszik, szakértők azonban figyelmeztetnek az új jogszabály életbelépésével megnő az értéke a megtartható ügyfeleknek, mert ahogy homályosodik a kötelező kampány, úgy lesz egyre nehezebb új ügyfeleket szerezni.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×