eur:
389.27
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ismét emelkednek az ingatlanárak Nagy-Britanniában

Nagyjából 1,6 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak az elmúlt hónapban Nagy-Britanniában. Az adatban főleg az az örömteli, hogy pozitív irányú a változás, azaz reményt ad arra, ismét fellendül az ingatlanpiac.

A szigetországban átlagos lakásár augusztusban 160 224 font volt, mintegy 50 millió forint, míg júliusban 158 871 font volt.

Az árak ugyanakkor még mindig alacsonyabbak, mint egy évvel ezelőtt, az áremelkedés azonban lendületet adhat az ingatlanba fektetőknek, hiszen Nagy-Britanniában a jegybanki alapkamat jelenleg 0,5 százalék.

Az alapkamat csökkenése nem csak a befektetések számának növekedését eredményezheti. Azok is kedvet kaphatnak, akik hitelből fedeznék saját, lakócélra vásárolt ingatlanjukat.

Mások ugyanakkor arra mutatnak rá: a minimális árnövekedés nem egy újabb szárnyaló ingatlanpiac kialakulásának kezdete, csupán egy szerény korrekció a piacon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×