eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Bezár 20 Raiffeisen-fiók országszerte

Húsz bankfiókját bezárja a Raiffeisen Bank, költségracionalizálásra hivatkozva. A pénzintézet közleményében leszögezi: nem tesz mást, mint hogy a piaci környezethez igazodik. A kijelölt fiókokat október 30-án zárják be, az ügyfeleket még augusztusban értesítik.

 Húsz bankfiókot jelölt ki a Raiffeisen Bank, amelyet október 30-án bezár. A pénzintézet közleményében leszögezte: 2006 óta a 64 új fiókot nyitott meg, ezzel összesen 161-re nőtt a Raiffeisen logó alatt működő bankfiókok száma, ugyanakkor a jelenlegi piaci környezethez alkalmazkodni kell, és felmérve a lehetőségeket a a fiókhálózat karcsúsításáról döntött.

Eszerint öt budapesti fiók szűnik meg, kettő a Belvárosban, az ötödik kerületben, kettő egy-egy bevásárlóközpontban, és még egy a kilencedik kerületben.

A többi 15 fiók vidéken van, a többi között Győrben, Zalaegerszegen, Szegeden, Szolnokon, Miskolcon, és más nem megyei jogú városokban. A bank ugyanakkor azt is hangsúlyozta: azért éppen ezeket a fiókokat választották ki, mert ezekben esett vissza a forgalom, és a közelben van másik Raiffeisen bankfiók.

Az érintett bankfiókok ügyfeleit a bezárás előtt két hónappal, azaz 1-2 héten belül értesítik a bezárásról és az ezzel kapcsolatos tudnivalókról. Az ügyfeleknek mindazonáltal minimális lesz a változás, hiszen a bankszámlájuk marad, mindössze máshol tudják intézni az pénzügyeiket, mint eddig.

A fiókbezárás egyúttal jár valamilyen mértékű leépítéssel is. A pénzintézet közleményében azt írta: lesznek olyanok, akiket nem tud tovább alkalmazni, és azt ígérte, hogy nekik a törvény által előírtnál kedvezőbb felmondási feltételeket biztosít.

A bankfiók hálózat karcsúsítása a pénzintézetnél a gazdasági recesszió miatt zajló költségcsökkentési folyamat része.

Eddig más magyar pénzintézet nem jelentett be fiókbezárást, a legtöbb helyen csak létszámleépítésről számoltak be. Sőt, több pénzintézetnél fióknyitásról beszéltek, ha nem is a korábban megszokott mértékűről, inkább csak bankonként 1-5 új egység várható.

Az InfoRádió úgy tudja: az OTP idén már volt két új fióknyitás, és még egy vagy kettő várható, a CIB Bank szintén néhány új fiókot tervez, az MKB Bank az első félévben 3 új egységet nyitott és még várhatóan lesznek újabbak, a KandH Bank tavaly ősz óta közel 20 fiókot nyitott, a Unicredit idén már 17 egységet nyitott és még 2 legalább tervez, a Citibank idén eddig 3 fiókot nyitott és még tervez továbbiakat, és az FHB Bank is tervezi egy újabb bankfióknyitását még az idén.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×