eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Elrendelte az Athlon Zrt. felszámolását a PSZÁF

Felszámolás indulhat hamarosan a gyorskölcsönöket folyósító Athlon Zrt. ellen, miután a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is visszavonta a társaság működési engedélyét. A Binder István, a hatóság szóvivője az InfoRádiónak azt mondta: azok, akik kölcsönt kaptak az Athlontól, továbbra is a szerződött feltételek szerint kell fizessenek, ezen nem változtat a felügyeleti határozata. Az Athlonnak mintegy 30 ezer darab hitelszerződése van, amely összesen milliárdos nagyságrendű.

Visszavonta a gyorskölcsönök nyújtásával foglalkozó Athlon Pénzügyi Szolgáltató Zrt. tevékenységi engedélyét és kezdeményezte a társaság felszámolását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

A hatóság közleménye szerint július 13-án kötelezték az Athlon Zrt.-t arra, hogy 45 napon belül maradéktalanul feleljen meg a saját tőke minimális mértékére vonatkozó jogszabályoknak, ezt azonban a cég nem teljesítette.

A felszámolást a jogszabályok szerint a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. köteles elvégezni.

A felügyelet felhívta az ügyfelek figyelmét arra, hogy a korábban megkötött lakossági gyorskölcsön-szerződések feltételei, futamidői változatlanok maradnak, a törlesztő részleteket az eddig megszokott rendben kell fizetni. Az Athlon Zrt. kizárólag gyorskölcsönökkel foglalkozott, betétgyűjtéssel nem.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×