eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az oroszok és a lengyelek védik a valutájukat

Az orosz és a lengyel illetékesek is azt közölték, hogy készek megvédeni valutájukat az erős leértékelődésekkel szemben. A magyar illetékesek nem nyilatkoztak egy esetleges pénzpiaci beavatkozásról azután, hogy a forint 1,8 százalékkal gyengült az euróhoz képest kedden - írta a DowJones hírügynökség.

A lengyel kormányfő közölte, hogy a varsói kormány kész eurót piacra dobni, ha a zloty az 5,0 /euró küszöböt átlépi, az orosz központi bank elnöke pedig a rubel 41 dollár-euró kosárhoz viszonyított árfolyamát tekintette a védelmi küszöbnek.

Szerdán a regionális valuták folytathatják esésüket a keddi kétszámjegyű árfolyamcsökkenés után, mivel "nincs kedvező hír a piacon" - írja elemzőket idézve a DowJones hírügynökség.

Kérdés, a pénzügyi hatóságok betartják-e a piaci beavatkozásra tett ígéreteiket. A forint továbbra is gyengélkedhet, hacsak a regionális hangulat nem fordul kedvezőbbre - olvasható. A Deutsche Bank kereskedője szerint van még tere a forint további gyengülésének a rekordmélység keddi elérése után.

A londoni bankközi piacon a forint szerda reggel, 308,14-71/eurón, 0,34 százalékkal drágább volt a keddi későinél, és 16,92 százalékkal gyengébb az euróval szemben, mint év végén.

Ugyanakkor a forint 243,64-99/dollár volt, 0,78 százalékkal erősebb a keddi későinél, és 29,39 százalékkal gyengébb, mint év végén. Tavaly 7,88 százalékot vesztett a dollárral szemben.

Kedd reggel az euró 1,2583 dollár volt vételi oldalon, 0,0002 dollárral erősebb a keddi későinél.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×