eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az elnök aláírására vár a gazdaságélénkítő programcsomag

Barack Obama amerikai elnök kedden írja alá a gazdaságélénkítő programcsomagot - jelentette vasárnap a CNN hírtelevízió washingtoni magas beosztású kormányilletékesekre hivatkozva.

Közlésük szerint Obama denveri látogatása alkalmával írja majd alá a törvényt, amelyet pénteken jóváhagyott az amerikai képviselőház, majd a szenátus is.

Az Obama-kormány által kezdeményezett 787 milliárd dolláros ösztönző csomag a recesszióban levő amerikai gazdaság fellendítését célozza. A program főbb elemei: az adócsökkentések, az infrastrukturális projektek, illetve a recesszió áldozatainak megsegítése.

Obama szerint a programmal 4 millió munkahelyet lehet teremteni, illetve megmenteni. Az élénkítő programban 281 milliárd dollár szerepel adócsökkentésre, ami az egész csomag 36 százaléka, ezenkívül körülbelül 308 milliárd dollár fejlesztési programokra és 198 milliárd dollár segélyezésre, például munkanélküli juttatásokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×